×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


M’hencha
45 minut , Dezert , Střední náročnost , Východoevropská , Moučníky a koláče ,

M’hencha

Co budu potřebovat

200 g mandlí Nyní v akci
80 g mandlové mouky Nyní v akci
120 g krupicového cukru Nyní v akci
80 g moučkového cukru
1–2 bílky
1 lžíce pomerančové kůry
½ lžičky mleté skořice
1/4 lžičky mletého badyánu
500 g listového těsta
60 g másla Nyní v akci
skořicový cukr
med Nyní v akci
zakysaná smetana Nyní v akci

Jak na to?

1. Sekané mandle, mandlovou mouku, krupicový i moučkový cukr, bílky, jemně mletou pomerančovou kůru, skořici a badyán rozmixujte najemno v robotu a směs přendejte do mísy.
2. Troubu předehřejte na 180 °C a kulatou formu o průměru 18 centimetrů vymažte máslem. 3. Listové těsto rozválejte dotenka, potřete ho asi polovinou másla, navrch dejte mandlovou směs, zarolujte do úzké ruličky a stočte ji do šneka. Dejte ho do formy a 35–40 minut pečte dozlatova.
4. Podávejte posypané skořicovým cukrem, polité medem, nejlépe se zakysanou smetanou.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj