×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Lotrinský koláč
45 minut , Předkrm , Střední náročnost , Francouzská , Chuťovky , Pečení ,

Lotrinský koláč

Co budu potřebovat

500 g listového těsta
1 balení plátkové slaniny Nyní v akci
250 g šunky Nyní v akci
1 pórek
100–150 g strouhaného sýru Nyní v akci
2–3 vejce
1 kelímek smetany
sůl

Jak na to?

Listové těsto rozválejte do obdélníku velikosti plechu. Plech vyložte pečicím papírem, navrch dejte těsto a po celé délce jej propíchejte vidličkou. Slaninu nechte nasucho vyškvařit v pánvi, až zavoní, přidejte šunku a nadrobno pokrájený pórek (případně i lžíci másla). Osmahněte dozlatova. Poté směs přendejte na těsto a posypte sýrem. Vejce rozkvedlejte ve smetaně, podle chuti osolte a směsí zalijte koláč. Při 180 °C pečte dozlatova asi 35 minut.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj