×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Krémová lososová polévka s bramborem
60 minut , Polévka , Nízká náročnost , Středomořská , Chuťovky , Vaření ,

Krémová lososová polévka s bramborem

Co budu potřebovat

300 g rybího masa (losos Albert Quality); ryby Nyní v akci
1 litr vývaru
2 brambory Albert Quality Nyní v akci
sůl
pepř
olej Albert Quality Nyní v akci
250 ml smetany Albert Quality
kopr na ozdobu
Na knedlíčky:
2 lžíce mouky Nyní v akci
50 g bílé ryby (pangasius nebo treska Albert Quality) Nyní v akci
1 lžíce smetany Albert Quality
sůl
bílý pepř
1 žloutek

Jak na to?

Pokud máte rádi lososa, pak byste mohli vyzkoušet náš recept na krémovou lososovou polévku s bramborem.

1) Část rybího masa osmažte zvlášť a dejte stranou (vkládá se až nakonec do hotové polévky).

2) Zbytek lososa nakrájejte na kostičky.

3) Do vývaru přidejte smetanu, brambory nakrájené na kostičky a nakonec rybí maso.

4) Až budou brambory měkké, malou část jich odeberte.

5) Zbytek polévky pak rozmixujte na hustý krém.

6) Zbylé osmažené kousky lososa a brambor do rozmixované polévky vraťte.

Tip do kuchyně

 

Do polévky si můžete připravit rybí knedlíčky:
1) Pokrájenou rybu, trošku mouky, smetanu, žloutek a bílý pepř smíchejte a pomocí dvou lžiček tvořte nočky.

2) Uvařte je ve vroucí vodě nebo vývaru.

3) Vložte je do polévky, krátce povařte a můžete podávat zdobené koprem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj