×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Losos v bylinkové krustě se špenátem
30 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Středomořská ,

Losos v bylinkové krustě se špenátem

Co budu potřebovat

3 plátky bílého toustového chleba AQ
2 hrsti čerstvé petrželky, jemně nasekané
2 lžíce olivového oleje AQ Nyní v akci
mořská sůl a čerstvě namletý černý pepř
4 filety z lososa bez kůže AQ
2 lžíce dijonské hořčice Nyní v akci
3 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy ABio Nyní v akci
140 g baby špenátu AQ
půlka středně velké červené cibule
nakrájený citron ABio k podávání Nyní v akci

Jak na to?

Troubu rozpalte na 230 °C. Pečicí plech vyložte alobalem a dejte stranou. V robotu rozmixujte střídu z chlebu, petrželku a lžíci olivového oleje, přidejte sůl a pepř. Filety z lososa dejte na plech, osolte je a opepřete, potřete dijonskou hořčicí a navrch rozdělte čerstvou petrželkovou strouhanku. Přitlačte ji k lososu a dejte ho na jedenáct až třináct minut péct do trouby. Mezitím smíchejte citronovou šťávu se lžící olivového oleje a půlkou lžičky soli a pepře. Špenát smíchejte s cibulí a přelijte zálivkou. Podávejte s lososem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj