×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Losos s limetkou a chilli
30 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Pečení ,

Losos s limetkou a chilli

Co budu potřebovat

2 lžíce limetkové šťávy + 1 lžička limetkové kůry + plátky k podávání Nyní v akci
½ lžičky drceného chilli
2 lžičky medu
1 stroužek česneku, nasekaný
½ lžičky soli
30 g másla, nakrájeného na plátky
750 g filetu z lososa, v celku Nyní v akci
½ lžičky mletého kmínu
½ lžičky mleté uzené papriky Nyní v akci
hrst koriandrových lístků, nasekaných

Jak na to?

Troubu předehřejte na 190 °C. V pánvi smíchejte limetkovou šťávu, drcené chilli, med, česnek a sůl. Přiveďte k mírnému varu a svařte na polovinu objemu. Pak vmíchejte polovinu másla, sundejte z plamene a za stálého kroužení pánví nechte máslo rozpustit. Vraťte na oheň a to samé udělejte se zbývajícím máslem.
Lososa položte na velký kus alobalu. Mašlovačkou dobře potřete lososa připravenou marinádou. Posypte kmínem, uzenou paprikou a limetkovou kůrou. Zabalte do alobalu, utěsněte všechny strany, aby neutekla ani kapka šťávy.
Pečte 12–15 minut, nebo dokud maso nezpevní. Rozevřete alobal a nechte rybu ještě 2–3 minuty péct, raději za stálého dozoru. Vyndejte z trouby, posypte čerstvým koriandrem a hned podávejte se zeleninovým salátem nebo s rýži.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj