×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Zapečený losos podle Zdeňka Pohlreicha
30 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Italská , Pro gurmány , Něco lehkého , Zapékání ,

Zapečený losos podle Zdeňka Pohlreicha

Co budu potřebovat

400 g lososa Nyní v akci
máslo
2 žloutky
1 jarní cibulka
1 dcl bílé víno
bílý vinný ocet
2 žloutky
citronová šťáva
1 rajče Nyní v akci
sůl, pepř
estragon
tymián
máta

Jak na to?

Máte rádi recepty Zdeňka Pohlreicha? Tady je jeden z nich. Připravte si si zapečený losos s omáčkou ze žloutků, vína, octa a bylinek.

1) Talíř nebo zapékací mísu vytřete máslem, rovnou osolte a opepřete.

2) Dno vyložte tenoučkými plátky lososa, z vrchu také osolte a opepřete.

3) Přidejte nasekanou jarní cibulku.

4) V rendlíku ohřejte asi 2 dl bílého vína s kapkou bílého vinného octa, osolte a opepřete a svařte.

5) Žloutky vmíchejte do vinného základu a prošlehejte.

7) Estragon, tymián a mátu nasekejte nadrobno a přidejte do hrnce s kapkou citronové šťávy.

8) Směsí přelijte plátky lososa.

9) Dejte do trouby na slabé 2 minutky do zlatova zapéct.

 

Zdroj: FTV Prima
Recept připravil Zdeněk Pohlreich

Polhreich_Albert

Další recepty se Zdeňkem Pohlreichem najdete zde.

 

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj