×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Losos na jasmínové rýži
30 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Asijská ,

Losos na jasmínové rýži

Co budu potřebovat

400 g lososa AQ Nyní v akci
sůl, pepř
80 ml slunečnicového oleje AQ + 1 lžíce navíc + na potření Nyní v akci
20 g másla Nyní v akci
1 cibule, jemně nasekaná
400 g jasmínové rýže AExc Nyní v akci
700 ml kuřecího vývaru
1 citron Nyní v akci
2 lžíce sekaného kopru
+ na ozdobu 1 lžíce kaparů 1 lžíce nasekaných oreganových lístků AQ

Jak na to?

1.Lososa omyjte, osušte a udělejte z něj čtyři fi lety. Ze všech stran je osolte a opepřete, potřete olejem a dejte na chvíli do ledničky.
2.Olej (80 ml) vlijte do hrnce, přidejte polovinu másla a nechte rozpustit, přisypte cibulku a pět minut smažte do změknutí. Vsypte jasmínovou rýži, dvě tři minuty opékejte a pak postupně přilévejte vývar. Rýže by měla být vždy jen potopená – další dávku vývaru přilijte až po úplném absorbování předchozí. Rýži vařte zhruba dvacet minut. Osolte ji a opepřete podle chuti, vmíchejte pár kapek citronové šťávy a kopr.
3.Filety ogrilujte na pánvi nebo pod rozpáleným grilem v troubě – tři až pět minut z každé strany. Podávejte společně: na rýži dejte lososa, na něj kousek másla, zasypte kapary a oreganem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj