×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Losos na salátu z nových brambor a ředkviček
10 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Italská , Saláty ,

Losos na salátu z nových brambor a ředkviček

Co budu potřebovat

250 g nových brambor, ideálně malých kulatých Nyní v akci
olivový olej Nyní v akci
½ citronu, šťáva i kůra
sůl, pepř
1 chilli paprička, jemně nasekaná
100 g ředkviček
1 malý ledový salát, listy odděleně Nyní v akci
2 plné lžíce jemně nasekané pažitky
250 g filetu z lososa

Jak na to?

Brambory důkladně omyjte (případně použijte kartáček) pod tekoucí vodou, neloupejte. Poté je patnáct až dvacet minut vařte doměkka ve vroucí osolené vodě. Mezitím smíchejte dvě lžičky olivového oleje se šťávou z půlky citronu, solí a pepřem. V jiné mističce smíchejte další dvě lžičky oleje s chilli papričkou a půlkou lžičky citronové kůry. Brambory sceďte, lehce propláchněte čistou vodou a ještě teplé je smíchejte s olejem s citronovou šťávou. Dejte na talíř, přidejte ředkvičky pokrájené na tenká kolečka, listy salátku a zasypte pažitkou. Lososa nakrájejte na čtyři díly, mírně potřete olivovým olejem, z obou stran osolte a opepřete a dorůžova opečte na grilovací pánvi. Posaďte na brambory a zeleninu a přelijte olejem s chilli.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj