×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Losos marinovaný v sójové omáčce
120 minut a více , Hlavní chod , Nízká náročnost , Středomořská , Pro gurmány ,

Losos marinovaný v sójové omáčce

Co budu potřebovat

600–800 g lososa Nyní v akci
citronová šťáva
sůl
sušený česnek
80 ml sójové omáčky
70 g tmavého třtinového cukru
80 ml olivového oleje Nyní v akci
Na smetanové brambory:
12 malých brambor, nejlépe červených Nyní v akci
sůl
3 lžíce husté zakysané smetany
1 lžička mletého koriandru
šťáva z půlky citronu Nyní v akci
2 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
pepř

Jak na to?

Filety z lososa pokapejte citronem, z obou stran vždy osolte a posypejte česnekem. V mise smíchejte sojovou omáčku, cukr, 80 ml vody a olivový olej. Do marinády naložte lososa, mísu přetáhněte potravinářskou folii a dejte na 2 hodiny do lednice. Pokrájené brambory dejte do hrnce, zalijte vodou, osolte, přiveďte k varu a vařte 15 minut do změknutí. Sceďte je a vraťte do hrnce. Přidejte smetanu, koriandr, citronovou šťávu, petrželku, sůl a pepř. Zahřejte na středním ohni, hrncem pořádně zatřeste, aby se vše spojilo, a po minutě stáhněte z ohně. Lososa ogrilujte na pánvi a podávejte s bramborami.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj