×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Bramborové lokše s povidly
45 minut , Snídaně , Střední náročnost , Česká , Sladká jídla , Smažení ,

Bramborové lokše s povidly

Co budu potřebovat

500 g brambor Nyní v akci
100–150 g polohrubé mouky
sůl
husí sádlo
švestková povidla

Jak na to?

Zkuste si připravit něco z tradiční české kuchyně. Například bramborové lokše.

1) Brambory uvařte ve slupce do měkka a nechte je zcela zchladnout.

2) Teprve pak je oloupejte a nastrouhejte na jemné straně struhadla, přidejte k nim mouku a sůl a vypracujte elastické těsto.

3) Postupně z něj vyválejte tenké placky a opečte je nasucho na pánvi.

4) Lokše potírejte sádlem, skládejte na sebe a nechte zapařit.

Podávejte s povidly.

Tip do kuchyně

 

Lokše můžete podávat i na slano, například s kyselým zelím.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj