×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Lízátka se sedmikráskami
15 minut , Dezert , Nízká náročnost , Sladká jídla ,

Lízátka se sedmikráskami

Co budu potřebovat

10 lžic vody Nyní v akci
10 lžic cukru krupice
4 lžíce octa
pár kapek ovocného extraktu podle chuti
cukr moučka na vysypání plechu
sedmikrásky na ozdobu

Jak na to?

Vodu, cukr a ocet vařte v pánvi přibližně 10 minut. Přidejte extrakt a vyzkoušejte, jestli je směs hotová tím, že ji kápnete do studené vody – měla by hned ztuhnout. Na plech vsypte 2cm vrstvu moučkového cukru a dnem slánky nebo jinou libovolnou formou vytlačte tvary lízátek. Do každé vlijte část tekutiny, položte sedmikrásku květem dolů, pod ní špejli a dolijte houstnoucí cukrovou směsí. Nechte ztuhnout a pak oklepejte přebytečný cukr.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj