×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Lívance se zakysanousmetanou a švestkami
15 minut , Střední náročnost ,

Lívance se zakysanousmetanou a švestkami

Co budu potřebovat

500 ml vlažného mléka Nyní v akci
30 g čerstvého droždí Nyní v akci
250 g jemného tvarohu (vanička) Nyní v akci
špetka soli
2 sáčky vanilkového cukru Nyní v akci
3 lžíce tmavého rumu (nemusí být) Nyní v akci
250–280 g polohrubé mouky
300 g švestek
svitek skořice
1 lžíce krupicového cukru
olej na opékání Nyní v akci
zakysaná smetana

Jak na to?

Do mléka rozdrobte droždí, přidejte tvaroh, sůl, vanilkový cukr, rum a mouku. Promíchejte. Získat byste měli středně husté těsto, které pomalu odkapává ze lžíce. Nechte ho asi 20 minut kynout. V průběhu kynutí můžete těsto jednou promíchat, kynutí se tak urychlí.
Mezitím připravte švestky. Vypeckujte je, vhoďte ho hrnce, přidejte svitek skořice, cukr, zlehka podlijte vodou a povařte, aby švestky změkly. Vyjměte skořici a dejte stranou.
Rozehřejte lívanečník nebo pánev, vytřete olejem a lívance opékejte z obou stran dozlatova.
Hotové lívance podávejte se švestkami a zakysanou smetanou.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj