×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Lívance s ovesnými vločkami, smetanou a javorovým sirupem
30 minut , Snídaně , Střední náročnost , Americká , Sladká jídla , Smažení ,

Lívance s ovesnými vločkami, smetanou a javorovým sirupem

Co budu potřebovat

½ kg bílého jogurtu Nyní v akci
120 g hladké špaldové mouky
110 g ovesných vloček
1 lžička kypřicího prášku Nyní v akci
3 lžičky cukru Nyní v akci
2 vejce
špetka soli
2 lžičky rozpuštěného másla + na opékání
zakysaná smetana a javorový sirup

Jak na to?

Recept na tradiční lívance jistě znáte. Co takhle si ho trochu vylepšit ovesnými vločkami?

1) Smíchejte jogurt s moukou, vločkami, kypřicím práškem, cukrem, vejci, solí a máslem.

2) Těsto nechte 20 minut stát, bude husté a pomalu stékat ze lžíce.

3) V lívanečníku vytřeném máslem opékejte lívance dozlatova.

Tip do kuchyně

 

Lívance můžete opéct i na pánvi. Podávejte je se zakysanou smetanou a javorovým sirupem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj