×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Linecké sušenky
120 minut a více , Dezert , Střední náročnost , Česká , Pečení ,

Linecké sušenky

Co budu potřebovat

420 g hladké mouky
140 g moučkového cukru
280 g másla, změklého + na vymazání plechu
4 žloutky
jemně nastrouhaná kúra z jednoho citronu
rybízová marmeláda k plnění
moučkový cukr na poprášení

Jak na to?

Mouku prosejte na val, přidejte k ní cukr, máslo, žloutky i kúru a zpracujte na hladké těsto. Zabalte ho do mikrotenového sáčku a dejte minimálně na hodinu uležet do lednice – může tam byt klidně i den. Těsto postupně rozvalujte na plat tenký dva milimetry a vykrájejte z něj kolečka o průměru 9–10 cm. Do poloviny z nich ještě vykrojte srdíčko. Přendejte je na lehce vymazaný plech a při 160 °C pečte pět minut dorůžova. Nechte zchladnout, plna kolečka pomažte marmeládou, kolečka s vykrojeným srdcem nejprve zacukrujte a pak přiklopte na pomazané spodní díly.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj