×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Linecké slepované karamelem
30 minut , Dezert , Střední náročnost , Sladká jídla , Pečení ,

Linecké slepované karamelem

Co budu potřebovat

70 g moučkového cukru + na posypání
140 g másla, pokojové teploty Nyní v akci
210 g hladké mouky + na pomoučení
2 žloutky
najemno nastrouhaná kůra z 1 citronu Nyní v akci
špetka soli
špetka kypřicího prášku
rybízový džem na slepování

Jak na to?

Z rozváleného těsta nevykrajujte srdíčka, ale kolečka. Upečte a zchladlá slepujte karamelovým krémem. Získáte ho tak, že povaříte 1 plechovku salka 2 hodiny ve vodě. Necháte zcela vychladnout a pak smícháte se 150 g másla.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj