×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Linecká srdce
30 minut , Dezert , Střední náročnost , Sladká jídla , Pečení ,

Linecká srdce

Co budu potřebovat

70 g moučkového cukru + na posypání
140 g másla, pokojové teploty
210 g hladké mouky + na pomoučení
2 žloutky
najemno nastrouhaná kůra z 1 citronu
špetka soli
špetka kypřicího prášku Nyní v akci
rybízový džem na slepování Nyní v akci

Jak na to?

Všechny přísady kromě džemu zpracujte na hladké těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte do druhého dne odpočívat. Pak ho rozválejte na plát tenký pouhé 2 milimetry. Vykrájejte z něj srdce, polovinu s malým srdíčkovým otvorem uprostřed, a dejte na plech vyložený pečicím papírem. Při 170 °C pečte asi 5 minut dorůžova. Slepujte rybízovým džemem po dvou k sobě – vždy jedno plné srdce a jedno s otvorem – a pocukrujte.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj