×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Linecká srdce
60 minut , Dezert , Střední náročnost , Česká , Cukroví , Vánoce , Pečení ,

Linecká srdce

Co budu potřebovat

70 g moučkového cukru
140 g másla
210 g hladké mouky
2 žloutky
kůra z jednoho pomeranče Nyní v akci
špetka soli
špetka prášku do pečiva Nyní v akci
rybízový džem Nyní v akci

Jak na to?

Prvních sedm ingrediencí zpracujte na hladké těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte do druhého dne odpočinout. Pak ho rozválejte na plát tenký pouhé 2 milimetry. Vykrájejte z něj srdce, polovinu s malým srdíčkovým otvorem uprostřed, a dejte péct na plech vyložený pečicím papírem. Při 170 °C pečte asi 5 minut dorůžova. Slepujte po dvou k sobě – vždy jedno plné srdce a jedno s otvorem – a posypte cukrem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj