Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyLimetkovo-zázvorová pěna s ořechy
Albert logoAlbert logo
  • Limetkovo-zázvorová pěna s ořechy
Limetkovo-zázvorová pěna s ořechy

Limetkovo-zázvorová pěna s ořechy

Velmi snadné
Více než 60 minut
0/5
Česká
Dezert

Ingredience1 porce

1 porcí
  • Ořechy celé mix 210 g
  • Piškoty cukrářské 8 ks
  • Cukr krupicový 50 g
  • Smetana ke šlehání 300 ml
  • Zázvor 1/4 člž
  • Citron 1 ks
  • Citronová kůra
  • Limetka 1 ks
  • Limetková kůra
  • Vaječný bílek 2 ks
  • Ořechy celé mix 210 g
  • Piškoty cukrářské 8 ks
  • Cukr krupicový 50 g
  • Smetana ke šlehání 300 ml
  • Zázvor 1/4 člž
  • Citron 1 ks
  • Citronová kůra
  • Limetka 1 ks
  • Limetková kůra
  • Vaječný bílek 2 ks

Příprava

1
Troubu předehřejte na 180 °C. Ořechy dejte na plech a asi deset minut je nasucho opečte, aby jen lehce zezlátly. Nechte zchladnout. Piškoty rozdrobte prsty do mísy, z ořechů odeberte asi 175 g a rovněž je najemno rozdrťte (válečkem v plastikovém sáčku nebo v robotu) a rozdrobené je smíchejte s piškoty. Vzniklou směs rozdělte na dno servírovacích skleniček nebo mističek. Mezitím našlehejte smetanu, cukr, zázvor a citrusové kůry dotuha – směs by měla mít stejnou konzistenci jako lehce našlehaná šlehačka. Ručním elektrickým šlehačem ušlehejte bílky dotuha a pak je opatrně vmíchejte k smetanovému základu. Vzniklou směs rozdělte na ořechový základ a dejte na 3–4 hodiny do lednice. Podávejte posypané zbytkem ořechů a limetkovou kůrou.
1
Troubu předehřejte na 180 °C. Ořechy dejte na plech a asi deset minut je nasucho opečte, aby jen lehce zezlátly. Nechte zchladnout. Piškoty rozdrobte prsty do mísy, z ořechů odeberte asi 175 g a rovněž je najemno rozdrťte (válečkem v plastikovém sáčku nebo v robotu) a rozdrobené je smíchejte s piškoty. Vzniklou směs rozdělte na dno servírovacích skleniček nebo mističek. Mezitím našlehejte smetanu, cukr, zázvor a citrusové kůry dotuha – směs by měla mít stejnou konzistenci jako lehce našlehaná šlehačka. Ručním elektrickým šlehačem ušlehejte bílky dotuha a pak je opatrně vmíchejte k smetanovému základu. Vzniklou směs rozdělte na ořechový základ a dejte na 3–4 hodiny do lednice. Podávejte posypané zbytkem ořechů a limetkovou kůrou.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 5 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 5 dní

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 5 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.