×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Lilkový salát
45 minut , Střední náročnost , Saláty ,

Lilkový salát

Co budu potřebovat

500 g kulatých lilků, rozdělených
na klínky
4 stroužky česneku, neoloupané
1 lžička mletého chilli
sůl a čerstvě mletý pepř
4 snítky rozmarýnu
2 lžíce olivového oleje Nyní v akci
Na dresink
3 lžíce olivového oleje Nyní v akci
½ lžičky medu Nyní v akci
2 lžíce citronové šťávy Nyní v akci
vyloupané stroužky upečeného česneku
K podávání
zelené salátové lístky – rukola, polníček
hrst lístků bazalky (nemusí být)
výhonky a klíčky (nemusí být)
100 g sýra feta Nyní v akci

Jak na to?

Rozehřejte troubu na 220°C. Na plech vyložený pečicím papírem naskládejte lilky, přidejte česnek, posypte chilli, osolte a opepřete. Navrch položte snítky rozmarýnu a vše pokapejte olejem. Plech vložte do trouby a pečte 20 minut.
Zatím si připravte dresink. Smíchejte ve skleničce olej, med, citronovou šťávu, případně přidejte rozmačkané a vyloupané upečené stroužky česneku.
Na talíře rozprostřete salátové lístky a bazalku, na ně pečené lilky, rozdrobte sýr a nakonec zalijte dresinkem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj