×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Letní losos
30 minut , Hlavní chod , Nízká náročnost , Středomořská ,

Letní losos

Co budu potřebovat

slunečnicový olej AQ
2 filety z lososa bez kůže AQ
sůl
pepř
250 g baby špenátu AQ
2 lžíce zakysané smetany AQ
šťáva z půlky citronu Nyní v akci
1 lžíce okapaných a osušených kaparů
2 lžíce hladkolisté petrželky, nasekané najemno
citronové dílky k servírování

Jak na to?

Olej rozpalte v pánvi. Lososa z obou stran osolte a opepřete a pak jej opečte zhruba 4 minuty z každé strany. Vyjměte z pánve a ještě zabalte do alobalu – krásně vám v něm dojde. Do pánve dejte špenát, ochuťte solí a pepřem, přiklopte a nechte 1 minutu spařit. Jednou nebo dvakrát promíchejte. Špenát rozdělte na talíře, navrch dejte lososa a přelijte zálivkou smíchanou ze zakysané smetany, citronové šťávy, kaparů a petrželky. Servírujte s dílky citronu.

TIP: Zálivku si udělejte den předem. Nechcete-li rybu smažit, uvařte ji v páře, osolte, opepřete a navrch přidejte oříšek másla.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj