×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Letní frittata
40 minut , Hlavní chod , Nízká náročnost , Česká ,

Letní frittata

Co budu potřebovat

2 lžíce slunečnicového oleje Nyní v akci
2 cibule, tence pokrájené
1 stroužek česneku, nasekaný
2 lžičky kari koření BASIC
450 g brambor AQ, nastrouhaných, tekutina vymačkaná Nyní v akci
6 vajec BASIC, našlehaných
sůl, pepř
100 g mraženého hrášku AQ
hladkolistá petrželka na ozdobu

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Olej roz­palte ve větší pánvi, pak vsypte kolečka cibule a na středním plameni je asi 10 minut opékejte. Přidejte česnek a nechte jej 1–2 minuty rozvonět. Pak vmíchejte brambory a za občasného míchání je 5–8 minut opékejte. Měly by nejen změknout, ale zároveň i chytit naz­látlou barvu. Vejce vyklepněte do větší mísy, lehce je našlehejte, osolte, opepřete, vmíchejte hrášek a část petrželky a směsí zalijte obsah v pánvi. Opékejte 1 minutu, pak pánev dejte na 10 minut do trouby. Podávejte posypané zbytkem petrželky.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj