Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyLesácké karbanátky
Albert logoAlbert logo
  • Lesácké karbanátky
Lesácké karbanátky

Lesácké karbanátky

Snadné
16-30 minut
4/5

Ingredience1 porce

1 porcí
  • Olej slunečnicový
  • Slanina plátková 5 plát.
  • Cibule 1 ks
  • Mleté maso mix 500 g
  • Strouhanka 1,5 hrs.
  • Mléko 100 ml
  • Česnek 3 strouž.
  • Vejce 1 ks
  • Sůl
  • Majoránka sušená
  • Pepř
  • Mouka hladká 1,5 plž
  • Vývar hovězí 100 ml
  • Rajský protlak 100 g
  • Křen čerstvý 1 plž
  • Zakysaná smetana 100 ml
  • Máslo 100 g
  • Olej slunečnicový
  • Slanina plátková 5 plát.
  • Cibule 1 ks
  • Mleté maso mix 500 g
  • Strouhanka 1,5 hrs.
  • Mléko 100 ml
  • Česnek 3 strouž.
  • Vejce 1 ks
  • Sůl
  • Majoránka sušená
  • Pepř
  • Mouka hladká 1,5 plž
  • Vývar hovězí 100 ml
  • Rajský protlak 100 g
  • Křen čerstvý 1 plž

Příprava

1
Do velké pánve kápněte trochu oleje a opražte slaninu spolu s cibulí. Do mísy rozdrobte maso, přidejte slaninu s cibulí, strouhanku, mléko a vejce, česnek, ½ lžíce soli, pepř a hrst majoránky. Hmotu dobře propracujte a navlhčenou rukou tvarujte malé karbanátky. V pánvi, kde jste opékali slaninu, rozpalte dostatek oleje a postupně v něm opečte karbanátky z obou stran. Připravte si omáčku. Nechte rozpustit máslo v kastrolu a vmíchejte mouku – opečte dorůžova. Pak postupně přilévejte vývar a stále míchejte do husté kaše. Přidejte protlak, osolte, opepřete a vsypte křen. Nakonec vmíchejte smetanu a do omáčky dejte zvolna prohřát karbanátky, aby obojí vzájemně nasálo chuť. Jako příloha jsou výborné opékané brambory.
1
Do velké pánve kápněte trochu oleje a opražte slaninu spolu s cibulí. Do mísy rozdrobte maso, přidejte slaninu s cibulí, strouhanku, mléko a vejce, česnek, ½ lžíce soli, pepř a hrst majoránky. Hmotu dobře propracujte a navlhčenou rukou tvarujte malé karbanátky. V pánvi, kde jste opékali slaninu, rozpalte dostatek oleje a postupně v něm opečte karbanátky z obou stran. Připravte si omáčku. Nechte rozpustit máslo v kastrolu a vmíchejte mouku – opečte dorůžova. Pak postupně přilévejte vývar a stále míchejte do husté kaše. Přidejte protlak, osolte, opepřete a vsypte křen. Nakonec vmíchejte smetanu a do omáčky dejte zvolna prohřát karbanátky, aby obojí vzájemně nasálo chuť. Jako příloha jsou výborné opékané brambory.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 6 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 6 dní

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 6 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.