×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Lesácké karbanátky
20 minut , Střední náročnost ,

Lesácké karbanátky

Co budu potřebovat

olej na smažení Nyní v akci
5 plátků slaniny, na kostičky Nyní v akci
1 cibule, nakrájená nadrobno
500 g mletého masa – ⅔ hovězí, Nyní v akci
⅓ vepřové
1–2 hrsti strouhanky
100 ml mléka Nyní v akci
1 vejce
3 stroužky česneku, prolisované
sůl, pepř, majoránka
Na omáčku
100 g másla Nyní v akci
1–2 lžíce hladké mouky
100 ml hovězího vývaru
100g plechovka rajského protlaku
sůl a pepř
1 lžíce čerstvě nastrouhaného křenu
100 ml zakysané smetany Nyní v akci

Jak na to?

Do velké pánve kápněte trochu oleje a opražte slaninu spolu s cibulí. Do mísy rozdrobte maso, přidejte slaninu s cibulí, strouhanku, mléko a vejce, česnek, ½ lžíce soli, pepř a hrst majoránky. Hmotu dobře propracujte a navlhčenou rukou tvarujte malé karbanátky. V pánvi, kde jste opékali slaninu, rozpalte dostatek oleje a postupně v něm opečte karbanátky z obou stran. Připravte si omáčku. Nechte rozpustit máslo v kastrolu a vmíchejte mouku – opečte dorůžova. Pak postupně přilévejte vývar a stále míchejte do husté kaše. Přidejte protlak, osolte, opepřete a vsypte křen. Nakonec vmíchejte smetanu a do omáčky dejte zvolna prohřát karbanátky, aby obojí vzájemně nasálo chuť. Jako příloha jsou výborné opékané brambory.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj