×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Lentilkové sušenky
60 minut , Dezert , Střední náročnost , Česká , Moučníky a koláče ,

Lentilkové sušenky

Co budu potřebovat

250 g másla
165 g krupicového cukru
2 lžičky vanilkového extraktu
1 žloutek
335 g polohrubé mouky
barevné lentilky k ozdobení (6 lentilek na jednu sušenku, tedy celkem 192 lentilek)

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 180 °C. Máslo a cukr ušlehejte do světlé a nadýchané pěny. Přidejte extrakt a poté i žloutek. Nakonec vsypte mouku a uhněťte těsto.
2. Z těsta lžící odebírejte a z každého kousku mezi dlaněmi vyválejte kulič­ku. Tu pak zploštěte do sušenky.
3. Každou sušenku ozdobte lentilka­mi a vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 10–15 minut.
Tip - Sušenky můžete udělat i jednobarevné – na každou použít šest stejných lentilek. Modré a zelené budou pro kluky a růžové pro holčičky.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj