×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Lehký bramborový salát s dýňovými semínky
60 minut , Příloha , Střední náročnost , Česká , Saláty , Něco lehkého , Vaření ,

Lehký bramborový salát s dýňovými semínky

Co budu potřebovat

1 kg brambor Nyní v akci
2–3 červené cibule
1 vrchovatá lžíce nakrájené pažitky
3–4 lžíce oleje, nejlépe dýňového Nyní v akci
2–3 lžíce jablečného octa
sůl, pepř
1–2 lžíce cukru Nyní v akci
250 ml zeleninového nebo kuřecího vývaru
2 lžíce dýňových semínek, nasekaných
polníček na ozdobu

Jak na to?

1) Brambory vařte ve slupce asi 20 až 25 minut podle velikosti. „Je lepši je nevařit úplně doměkka, ale nechat je následně v horké vodě odstát 10–15 minut,“ radí šéfkuchař Marek Raditsch.

2) Pak brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Dejte je do mísy, přisypte najemno nakrájenou cibuli a pažitku. „Použit můžete klasickou žlutou cibuli, ale červena má jemnější
chuť a zároveň salát vizuálně zvedne,“ říká šéfkuchař.

3) Poté si připravte dresink: v misce vymíchejte olej, ocet, sůl, pepř a cukr.

4) Dresinkem zalijte brambory s cibulí, opatrně promíchejte a na závěr přelijte teplým vývarem. Opět promíchejte a nechte v lednici odstát; nejlépe do druhého dne.

5) Před podáváním doplňte salát orestovanými dýňovými semínky a hrsti polničku.

Tip do kuchyně

 

Salát doporučujeme podávat zejména k pečené či smažené rybě, jako je například losos.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj