×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Lehké letní špagety
30 minut , Nízká náročnost , Italská , Bezmasé , Vaření ,

Lehké letní špagety

Co budu potřebovat

350 g špaget AQ
80 ml olivového oleje extra virgin AQ Nyní v akci
1–2 stroužky česneku, na tenké plátky
900 g rajčat AQ, podélně přepůlených; rajčata Nyní v akci
1 velká cibule AQ, nakrájená na tenké měsíčky
sůl
pepř
60 g parmazánu
25 g nasekaných lístků bazalky

Jak na to?

1. Rozpalte gril a špagety dejte vařit do osolené vroucí vody. Vařte podle návodu na obalu, aby byly uvařené al dente neboli na skus.

2. V pánvi s nepřilnavým povrchem rozpalte třetinu oleje a orestujte na něm česnek. Dejte stranou. Rajčata a cibuli dejte na plech vyložený pečicím papírem a pokapejte zbylým olejem. Osolte a opepřete a dejte grilovat, dokud zelenina trochu nezhědne, tedy 4–5 minut. Cibuli můžete obracet. Pak
rajčata nasekejte nahrubo a smíchejte s česnekem v pánvi, přidejte cibuli.

3. Špagety sceďte a zhruba 60 ml vody přitom uchovejte. Špagety pak v míse smíchejte s parmazánem a bazalkovými lístky, přilijte vodu a nakonec přidejte i zeleninu z pánve. Ihned podávejte.

TIP:
Pokud se vám nechce rajčata a cibule grilovat, opečte je na lehce poolejované pánvi na středním plameni. Osolte a opepřete. Zeleninu můžete ogrilovat klidně i den předem a pak ji uchovat ve vzduchotěsné nádobě v ledničce. Pokud si nedovedete představit večeři bez masa, přihoďte k česneku i vaše oblíbené maso nakrájené na nudličky, orestujte a osolte.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj