×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Čokoládový pohár s ledovou kávou
120 minut a více , Dezert , Střední náročnost , Česká , Sladká jídla , Mražení a zachlazování ,

Čokoládový pohár s ledovou kávou

Co budu potřebovat

3 lžičky práškové želatiny
500 ml silné uvařené kávy Nyní v akci
110 g krupicového cukru
250 g tmavé čokolády Nyní v akci
60 ml marsaly nebo kávového či lískooříškového likéru
725 ml smetany ke šlehání
1 vanilkový lusk

Jak na to?

1) Nasypte želatinu do misky a promíchejte ji s 2 lžícemi teplé vody. Nechte 5 minut stát, aby želatina vodu absorbovala.

2) Smíchejte uvařenou kávu s cukrem, přiveďte k varu a půl minuty vařte. Sejměte z ohně, vmíchejte želatinu a nechte 20 minut stát.

3) Rozdělte směs do 8 skleniček o objemu 250 ml a 2 hodiny chlaďte.

4) Čokoládu, marsalu a 125 ml smetany ke šlehání vložte do rendlíku a zahřejte, aby se čokoláda rozpustila. Nechte zchladnout, a pak směs rozdělte do skleniček na kávový základ a 30 minut chlaďte.

5) Zbylou smetanu ušlehejte spolu s dření z vanilkového lusku dotuha a ozdobte jí pohárky. Ihned podávejte.

Tip do kuchyně

 

Dezert nejlépe vynikne ve vysokých hladkých skleničkách.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj