×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Léčivá mrkvová polévka
90 minut , Polévka , Střední náročnost , Vaření ,

Léčivá mrkvová polévka

Co budu potřebovat

2 lžíce slunečnicového oleje Nyní v akci
1 velká cibule, na kostičky
2 stroužky česneku, prolisované
kousek čerstvého zázvoru, oloupaný a nastrouhaný
½ lžičky kurkumy
špetka mleté skořice + sůl
600 g karotky, nakrájené na 2cm kousky
Na kešú krém
150 g nesolených ořechů kešú (2 hodiny předem namočených do vody) Nyní v akci
2 stroužky česneku, prolisované
2 lžičky citronové šťávy Nyní v akci
sůl
Na ozdobu
200 g cizrny z konzervy, scezené
mletá sladká paprika
sušený česnek
6–12 baby karotek či malých mrkviček
50 g másla Nyní v akci
sůl

Jak na to?

Ořechy sceďte a propláchněte je pod tekoucí vodou. Nasypte je do mixéru, přidejte 300 ml vody, česnek, citronovou šťávu a sůl. Prošlehejte dohladka. Ochutnejte a podle potřeby dosolte nebo dolaďte citronovou šťávou.
Zhruba ½–¾ krému přendejte do zavařovací sklenice a uložte na příště. V hrnci rozehřejte olej a opečte na něm doměkka cibuli; trvá to asi 4 minuty.
Přidejte česnek, zázvor, kurkumu, skořici, osolte a míchejte, až se koření rozvoní, stačí půlminuta. Přidejte nasekanou karotku, zalijte 1 litrem vody a přiveďte k varu.
Na mírném ohni vařte asi 20 minut. Potom přidejte kešú krém z mixéru a promíchejte dohladka. Podle chuti dosolte. Na velmi mírném ohni ještě 10 minut prohřívejte, aby se dobře prolnuly chuti.
Cizrnu rozložte na plech vyložený pečicím papírem, poprašte ji paprikou a česnekem a v troubě vyhřáté na 220 °C ji opékejte do světle zlaté barvy.
Mrkvičky vložte spolu s máslem a 2 lžícemi vody do vyšší pánve, osolte a pod pokličkou pár minut poduste – tekutina by se měla vypařit a mrkvičky změknout.
Polévku rozdělte do misek a ozdobte lžící kešú krému, křupavou cizrnou a podušenými mrkvičkami.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj