×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Laskonky s mrkvovým krémem
60 minut , Dezert , Střední náročnost , Česká , Cukroví , Pečení ,

Laskonky s mrkvovým krémem

Co budu potřebovat

250 g mrkve AQ
1 lžíce smetany ke šlehání
sůl, pepř
4 bílky
30 g krupicového cukru
1 lžička čerstvě vymačkané citronové šťávy Nyní v akci
200 g moučkového cukru
140 g lískových ořechů, umletých najemno

Jak na to?

1) Mrkev oloupejte, nakrájejte na kolečka a dejte vařit do osolené vroucí vody doměkka.

2) Sceďte, nechte je zcela vychladnout a rozmixujte do hladkého pyré. Vmíchejte do něj smetanu a podle chuti osolte a opepřete. Uchovávejte v lednici.

3) Bílky ušlehejte dotuha, poté k nim přidejte cukr, sůl, pepř a citronovou šťávu.

4) Moučkový cukr smíchejte s lískovými ořechy a směs po částech přidávejte k ušlehaným bílkům, abyste získali hladkou a lesklou hmotu.

5) Pomocí cukrářského sáčku z ní na plech vyložený pečicím papírem dělejte kolečka o průměru asi 3 cm. Při pokojové teplotě nechte 20 minut odpočinout, pak pečte 10 minut při 150 °C.

6) Zchladlé laskonky po dvou slepujte mrkvovým krémem až těsně před podáváním. Krém je po delší době rozmáčí.

Tip do kuchyně

 

Laskonky můžete slepovat i jinými druhy krému, jako je například čokoládový nebo vanilkový. Získáte tak různé variace, přičemž si každý přijde na své.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj