×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Kyselo z Krkonoš
120 minut a více , Polévka , Střední náročnost ,

Kyselo z Krkonoš

Co budu potřebovat

250 g celozrnné pšeničné nebo žitné mouky Nyní v akci
250 ml teplé vody Nyní v akci
50 g sušených hříbků
400 g brambor Nyní v akci
4 vejce
cibule
máslo Nyní v akci
kmín, sůl, pepř
pažitka

Jak na to?

Chlebový kvásek připravíme jednoduchým způsobem. Mouku dobře smícháme s teplou vodou a necháme pod utěrkou na teplém místě alespoň 24, ale nejlépe 48 hodin stát. Do jiné nádoby nalijeme půl litru studené vody a do ní den před vařením namočíme houby a kmín.

Vodu z hub (i s houbami) zavaříme asi 10 minut.

Chlebový kvásek postupně zašleháváme do houbového vývaru a necháme společně 20–30 minut provařit.

Oloupané brambory uvaříme doměkka a poté přidáme do polévky.

Na másle orestujeme najemno nakrájenou cibulku dosklovata, přilijeme rozmíchaná vejce a připravíme míchaná vajíčka, nakonec přidáme pažitku. Míchaná vejce vložíme do předehřátých talířů společně s překrájenými bramborami a zalijeme horkou polévkou.

 

Zdroj: FTV Prima
Recept připravil Zdeněk Pohlreich

Polhreich_Albert

Další recepty se Zdeňkem Pohlreichem najdete zde.

 

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj