×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Kynutá bábovka s čokoládou
60 minut , Dezert , Nízká náročnost ,

Kynutá bábovka s čokoládou

Co budu potřebovat

½ kostky droždí
55 g krupicového cukru
175 ml vlažného mléka Nyní v akci
350 g hladké mouky + na vysypání formy
1 vanilkový cukr
1 lžička citronové kůry, nastrouhané Nyní v akci
špetka soli
1 vejce, prošlehané
55 g másla, rozehřátého + na vymazání formy Nyní v akci
tekutá čokoláda (nutella) Nyní v akci
hrst ořechů, nasekaných Nyní v akci

Jak na to?

Rozdrobte droždí do misky, přidejte trochu cukru a zalijte vlažným mlékem. Nechte vzejít kvásek. Prosijte do mísy mouku, přidejte vanilkový a zbytek krupicového cukru, citronovou kůru a sůl.
Vejce, máslo, zbytek mléka smíchejte s kváskem a vlijte do mísy s moukou. Vypracujte těsto a nechte hodinu kynout.
Formu vymažte máslem a vysypte moukou. Vykynuté těsto rozválejte na velký obdélník a pomažte ho čokoládou. Posypte ořechy a z delší strany srolujte do rolády. Roládu stočte do formy a nechte kynout 30 minut. Troubu předehřejte na 170 °C. Bábovku pečte 35–45 minut.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj