×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Květákovo-hrachová polévka s kuřecím masem a kořeněnými semínky
90 minut , Polévka , Vysoká náročnost ,

Květákovo-hrachová polévka s kuřecím masem a kořeněnými semínky

Co budu potřebovat

1 lžíce extra panenského olivového oleje Nyní v akci
1 lžička mletého koriandru
1 lžička mletého kmínu
1 bílá cibule, nakrájená nadrobno
2 stroužky česneku, rozdrcené
500 g květáku, nakrájeného na menší kousky
200 g předvařeného půleného žlutého hrachu
75 g nesolených ořechů kešú Nyní v akci
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
1,5 litru vody nebo kuřecího vývaru
200 g kuřecích prsních řízků,
rozkrojených na 2 filety
Na kořeněná semínka
60 ml extra panenského olivového oleje Nyní v akci
2 stroužky česneku, na tenké plátky
2 lžíce dýňových semínek
1 lžíce slunečnicových semínek
1 lžička sezamových semínek
½ lžičky mletého koriandru
½ lžičky mletého kmínu

Jak na to?

V hrnci rozehřejte na středním plameni olej. Přidejte koriandr a kmín, míchejte a nechte koření chvilku rozvonět. Přihoďte cibuli a česnek a opékejte ještě 4–6 minut. Pak do hrnce dejte květák, hrách, kešú ořechy a zalijte vodou nebo vývarem. Osolte a opepřete. Přiveďte k varu, snižte teplotu, zakryjte poklicí a vařte zhruba 30 minut, dokud hrách nezměkne. Přidejte kuřecí prsa a vařte je 12–15 minut doměkka. Polévku odstavte z plotny a vyjměte kuřecí maso. Natrhejte je vidličkou na menší kousky. Polévku rozmixujte tyčovým mixérem, přiklopte poklicí a udržujte teplou.

Připravte si kořeněná semínka. V pánvičce rozehřejte na vyšším plameni olej, přidejte česnek a všechna semínka. Opékejte zhruba 1 minutu dozlatova. Úplně nakonec přidejte koření a promíchejte, aby se semínka obalila. Polévku nalijte do misek, přidejte kuřecí maso a posypte kořeněnými semínky.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj