×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Květáková polévka s rozmarýnovými krutony
45 minut , Polévka , Nízká náročnost , Česká , Vaření ,

Květáková polévka s rozmarýnovými krutony

Co budu potřebovat

2 lžíce olivového oleje Nyní v akci
1 cibule
2 stroužky česneku AQ
1,5 lžíce rozmarýnových lístků AQ
1 květák
500 ml mléka Nyní v akci
500–600 ml kuřecího vývaru
200 g asi den starého chleba Nyní v akci
80 ml smetany AQ
sůl
pepř
100 g sýru s modrou plísní

Jak na to?

Polovinu oleje rozpalte v hrnci, vmíchejte cibuli a 5 minut ji opékejte. Přidejte česnek a polovinu rozmarýnu a nechte 1 minutu opékat. Poté vmíchejte květák, krátce opečte a vlijte mléko a vývar. Přiveďte k varu a nechte 20 minut probublávat.
Mezitím smíchejte chléb, zbylý olej i rozmarýn, směs rozprostřete na plech a při 200 °C pečte 10 minut.
Polévku rozmixujte dohladka. Přidejte do ní smetanu, dochuťte solí a pepřem. Podávejte s pečeným chlebem, rozdrobeným sýrem, zastříknuté olejem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj