×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Kůzlečí roláda s velikonoční nádivkou
120 minut a více , Hlavní chod , Střední náročnost , Velikonoce , Pečení ,

Kůzlečí roláda s velikonoční nádivkou

Co budu potřebovat

2 kůzlečí kýty
mleté kůzlečí maso
slanina Nyní v akci
2 krajíce toastového chleba
cca 0, 5 dcl smetany Nyní v akci
1 dcl vody Nyní v akci
2 vejce
1 mrkev
řapíkatý celer
1/2 cibule
1 kyselá okurka Nyní v akci
jíška
petržel
oregano
bazalka
sůl
pepř
Na nádivku:
zbytek náplně do kůzlečí pečeně
2 vejce
smetana Nyní v akci
sůl

Jak na to?

Kůzlečí kýtu vykostíme. Mleté maso dáme do misky, přidáme vejce, osolíme a opepříme. Přisypeme nakrájenou kyselou okurku, slaninu, toastový chleba bez kůrek a zalijeme kapkou smetany. Na závěr přimícháme nahrubo nakrájené byliny. Kýtu rozřízneme na velkou plochu, abychom na ni mohli nandat směs, osolíme a opepříme. Pak na maso nandáme náplň, smotáme a přichytíme pevně provázkem. Na pekáč dáme nejdřív kosti, na ně pak položíme roládu, aby při pečení hezky dýchala a nepřipékala se. Znovu osolíme a opepříme.
Do pekáče přidáme máslo a nakrájenou zeleninu. Dáme péct na 180 stupňů.
Mezitím si připravíme nádivku: žloutky oddělíme od bílků a vyšleháme sníh. Ke zbylé směsi masa přidáme žloutky, kapku smetany a vmícháme sníh z bílků. Pekáč vytřeme máslem, vysypeme strouhankou a nalijeme směs. Pečeme při 175 stupních 20 - 30 minut.
Upečenou roládu vyndáme stranou a výpek orestujeme na pánvi. Přidáme trochu jíšky a podlijeme vodou.
Roládu i nádivku nakrájíme na plátky, nandáme na talíř a polijeme přeceděnou šťávou.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj