×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Kuřecí vývar s rýžovými knedlíčky
90 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká , Chuťovky ,

Kuřecí vývar s rýžovými knedlíčky

Co budu potřebovat

cca 500 g kousků z kuřete Albert Quality (hřbet, krk, křídla aj.) Nyní v akci
½ celeru
1 mrkev Albert Quality
1 menší cibule Albert Quality
1 petržel
1 l vody; Nyní v akci
1 bílek
směs koření:
3 kuličky celého pepře
2 kuličky nového koření Nyní v akci
sůl
rýžové knedlíčky: rýže Nyní v akci
1–2 vajíčka
strouhanka
2 lžíce jemně sekané petrželky
máslo

Jak na to?

Do velkého hrnce vložte kousky kuřecího masa, celer, mrkev, petržel a směs koření. Přidejte vodu a uveďte zvolna k varu. Vařte na mírném ohni pod poklicí hodinu a čtvrt. Pak odstraňte z vývaru kousky masa, přeceďte je a vyčistěte bílkem. Z hladiny polévky také odstraňte všechen tuk.

Knedlíčky:
rýži uvařte doměkka se lžičkou másla. Nechte ji vychladnout. Pak vmíchejte 1–2 vajíčka (na 12 dkg nevařené rýže), sekanou petrželku a podle
potřeby zahustěte trochou jemné světlé strouhanky. Osolte a lžičkou ukrajujte knedlíčky. Zavařte je do vroucího vývaru.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj