×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Domácí terina z kuřecího a vepřového masa
120 minut a více , Předkrm , Vysoká náročnost , Česká , Pro gurmány , Pečení ,

Domácí terina z kuřecího a vepřového masa

Co budu potřebovat

400 g kuřecích prsou Nyní v akci
400 g mletého vepřového masa
1–2 plátky slaniny Nyní v akci
1 stroužek česneku
1 lžička soli
1 lžička černého pepře
60 ml vína Marsala nebo jiného dezertního vína Nyní v akci
2 vejce
1 lžíce čerstvých tymiánových lístků
2 červená jablka Nyní v akci
55 g tmavého třtinového cukru
parmazán
kyselé okurky Nyní v akci
kečup Nyní v akci
rajčatová salsa

Jak na to?

1) Předehřejte troubu na 180 °C. V míse promíchejte kousky kuřecích prsou, mleté maso, slaninu, česnek, sůl, pepř, Marsalu nebo dezertní víno, vejce a tymián. Pak směs natlačte do šesti žáruvzdorných skleniček o objemu 250 ml.

2) Plátky jablek obalte v cukru, a pak jimi „zavíčkujte“ teriny ve skleničkách. Nakonec skleničky natěsno přiklopte alobalem a vložte do hlubšího pekáčku. Vlijte do něj vroucí vodu tak, aby sahala do poloviny jejich výšky, a pečte přibližně 45 minut.

3) Poté pekáček vyndejte z trouby, nechte trochu vychladnout, a následně dejte na 4 hodiny do lednice. Podávejte se sýrem, okurkami a kečupem.

Tip do kuchyně

 

Terinu můžete upéct i v jedné větší zapékací míse. Od té totiž získal tento pokrm svůj název terina. Mezi kuchtíky je rovněž oblíbená například lososová terina či sladká varianta s meruňkami a jogurtem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj