Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKuřecí stehna s koriandrem a limetkou
Albert logoAlbert logo
  • Kuřecí stehna s koriandrem a limetkou
Kuřecí stehna s koriandrem a limetkou

Kuřecí stehna s koriandrem a limetkou

Snadné
Více než 60 minut
0/5
Hlavní chod

Ingredience6 porcí

6 porcí
  • Kuřecí stehna 8 ks
  • Bílé víno suché 200 ml
  • Česnek 6 strouž.
  • Vývar kuřecí 350 ml
  • Limetková šťáva 2 ks
  • Koriandr čerstvý 1 hrs.
  • Sůl s bylinkami 1 plž
  • Paprika mletá pálivá 1 člž
  • Olej olivový 1,5 plž
  • Pepř 1 člž
  • Česnek sušený 1 plž
  • Muškátový oříšek 1/2 člž
  • Kuřecí stehna 8 ks
  • Bílé víno suché 200 ml
  • Česnek 6 strouž.
  • Vývar kuřecí 350 ml
  • Limetková šťáva 2 ks
  • Koriandr čerstvý 1 hrs.
  • Sůl s bylinkami 1 plž
  • Paprika mletá pálivá 1 člž
  • Olej olivový 1,5 plž
  • Pepř 1 člž
  • Česnek sušený 1 plž
  • Muškátový oříšek 1/2 člž

Příprava

1
V malé misce smíchejte sůl s kořením. Kuřecí stehna omyjte, osušte a ze všech stran okořeňte směsí. Nechte alespoň 15 minut odležet.
2
Předehřejte troubu na 200 °C. Na pánvi rozehřejte olivový olej a odležené maso z obou stran opečte pěkně dozlatova. Pak je vyjměte a odložte stranou. Stáhněte plamen a do pánve nalijte víno. Přiveďte k varu, nechte zredukovat a přilijte vývar. Opět přiveďte k mírnému varu a přidejte limetkovou šťávu a česnek. Opečené maso vložte do zapékací mísy, přelijte částí šťávy z pánve a přisypte koriandr. Mísu pokryjte alobalem a pečte 40 minut. Občas přelijte zbytkem šťávy. Odstraňte alobal a nechte péct, aby zezlátla kůrka na stehnech. Vyndejte z trouby, maso před podáváním znovu zakryjte a nechte odpočinout. Hotové jídlo posypte zbytkem koriandrových lístků. Jako příloha se hodí rýže nebo kuskus.
1
V malé misce smíchejte sůl s kořením. Kuřecí stehna omyjte, osušte a ze všech stran okořeňte směsí. Nechte alespoň 15 minut odležet.
2
Předehřejte troubu na 200 °C. Na pánvi rozehřejte olivový olej a odležené maso z obou stran opečte pěkně dozlatova. Pak je vyjměte a odložte stranou. Stáhněte plamen a do pánve nalijte víno. Přiveďte k varu, nechte zredukovat a přilijte vývar. Opět přiveďte k mírnému varu a přidejte limetkovou šťávu a česnek. Opečené maso vložte do zapékací mísy, přelijte částí šťávy z pánve a přisypte koriandr. Mísu pokryjte alobalem a pečte 40 minut. Občas přelijte zbytkem šťávy. Odstraňte alobal a nechte péct, aby zezlátla kůrka na stehnech. Vyndejte z trouby, maso před podáváním znovu zakryjte a nechte odpočinout. Hotové jídlo posypte zbytkem koriandrových lístků. Jako příloha se hodí rýže nebo kuskus.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.