×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Kuřecí stehna s koriandrem a limetkou
90 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Pečení ,

Kuřecí stehna s koriandrem a limetkou

Co budu potřebovat

8 kuřecích horních stehen Nyní v akci
1–2 lžíce olivového oleje Nyní v akci
200 ml suchého bílého vína
6 stroužků česneku, nasekaných nahrubo
šťáva ze 2 limetek Nyní v akci
350 ml drůbežího vývaru
větší hrst čerstvých koriandrových lístků, nasekaných + trochu na ozdobu
Na kořenicí směs
1 lžíce bylinkové soli
1 lžička mleté pálivé papriky
1 lžička mletého černého pepře
1 lžíce sušeného česneku
½ lžičky mletého muškátového oříšku

Jak na to?

V malé misce smíchejte sůl s kořením. Kuřecí stehna omyjte, osušte a ze všech stran okořeňte směsí. Nechte alespoň 15 minut odležet.
Předehřejte troubu na 200 °C. Na pánvi rozehřejte olivový olej a odležené maso z obou stran opečte pěkně dozlatova. Pak je vyjměte a odložte stranou. Stáhněte plamen a do pánve nalijte víno. Přiveďte k varu, nechte zredukovat a přilijte vývar. Opět přiveďte k mírnému varu a přidejte limetkovou šťávu a česnek. Opečené maso vložte do zapékací mísy, přelijte částí šťávy z pánve a přisypte koriandr. Mísu pokryjte alobalem a pečte 40 minut. Občas přelijte zbytkem šťávy. Odstraňte alobal a nechte péct, aby zezlátla kůrka na stehnech. Vyndejte z trouby, maso před podáváním znovu zakryjte a nechte odpočinout. Hotové jídlo posypte zbytkem koriandrových lístků. Jako příloha se hodí rýže nebo kuskus.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj