×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Kuřecí stehna s cizrnou
50 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Pečení ,

Kuřecí stehna s cizrnou

Co budu potřebovat

1 lžíce olivového oleje BASIC Nyní v akci
8 kuřecích spodních stehen Nyní v akci
sůl, pepř
1 malá cibule, nakrájená najemno
2 stroužky česneku, nasekané najemno
2 lžíce rajčatové passaty BASIC
1 lžička sladké papriky BASIC Nyní v akci
1 lžička kari koření BASIC
2 plechovky cizrny (à 400 g), slité
250 ml drůbežího vývaru
1 chilli paprička, nasekaná najemno
hrst čerstvé hladkolisté petržele

Jak na to?

Troubu předehřejte na 220 °C. V pánvi, kterou můžete dát i do trouby, rozehřejte na středním plameni olej. Maso osolte a opepřete. Opečte ho na oleji z obou stran dozlatova, trvá to zhruba 5 minut z každé strany a odložte stranou. Do pánve vhoďte cibuli a česnek a opékejte doměkka, asi 3 minuty. Přidejte koření, protlak a zhruba minutu ho míchejte, až trochu ztmavne. Pak přidejte cizrnu a vývar a přiveďte k varu. Na cizrnu usaďte stehna a pánev dejte na 25–30 minut do trouby. Před podáváním posypte chilli papričkou a nasekanou petrželkou.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj