×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Kuřecí stehna na kreolský způsob
60 minut , Hlavní chod , Střední náročnost ,

Kuřecí stehna na kreolský způsob

Co budu potřebovat

vykoštěná kuřecí stehna s kůží Nyní v akci
citronová šťáva
kajenský pepř
cibulka
česnek
drcená rajčata Nyní v akci
směs kreolského koření Nyní v akci
červená a žlutá paprika Nyní v akci
olivový olej Nyní v akci
sůl, pepř
tymián
oregano
rozmarýn
petrželka

Jak na to?

Vykoštěná kuřecí stehna hojně osolíme a opepříme z obou stran. Zakápneme citronovou šťávou. Do pekáčku nasekáme tymián a rozmarýn. Zostříme špetkou kajenského pepře, přilijeme olivový olej a stehna ve směsi pořádně obalíme. Necháme je v pekáči kůží navrch péct v rozpálené troubě na 180 °C doměkka, asi tak 45 minut.

Mezitím připravíme jednoduchou omáčku. Do kastrůlku nalijeme olej a orestujeme na něm nasekanou cibulku a stroužek česneku. Přihodíme drcená rajčata a byliny – rozmarýn, tymián, oregano a vše, co máme rádi. Řádně ochutíme směsí kreolského koření a kajenským pepřem, solí. Po chvilce vaření můžeme přidat nakrájenou červenou a žlutou papriku, zakápneme citronovou šťávou a vaříme do změknutí.

Servírujeme tzv. rodinným stylem, jinými slovy, necháme stehýnka v pekáči, zalijeme je kreolskou omáčkou a dozdobíme petrželkou.

 

Zdroj: FTV Prima
Recept připravil Zdeněk Pohlreich

Polhreich_Albert

Další recepty se Zdeňkem Pohlreichem najdete zde.

 

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj