×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Kuřecí špízy chimichuri
120 minut a více , Hlavní chod , Nízká náročnost , Americká , Chuťovky , Párty , Grilování ,

Kuřecí špízy chimichuri

Co budu potřebovat

4 kuřecí prsní řízky Nyní v akci
1 citron Nyní v akci
Na chimichurri:
2 stroužky česneku, hrubě nasekané
1 lžičky mořské soli
malá hrst hladkolisté petrželky
1 lžíce oreganových lístků
malá hrst koriandrových lístků
1 lžičky kajenského pepře
1 lžičky papriky
3 lžíce olivového oleje Nyní v akci
3 lžíce červeného vinného octa

Jak na to?

Máte rádi špízy, ale chtěli byste zkusit něco nového? Ugrilujte si kuřecí špízy chimichuri.

Nejprve si připravte omáčku chimichurri:
1) Nasekaný česnek dejte do hmoždíře, zasypte solí a roztlučte a rozmělněte do pasty.
2) Přidejte bylinky, poté i pepř, papriku a olivový olej. Rozmíchejte a nakonec přidejte ocet.

Pokračujte dále:
3) Špejle nebo dřevěné špízové jehly namočte do vody.
4) Každý kuřecí řízek pokrájejte na zhruba 6 kousků a dejte do keramické mísy.
5) Zalijte marinádou chimichurri a všechny kousky masa v ní obalte. Přiklopte a dejte na 1 až 3 hodiny do lednice.
6) Zhruba půlhodinu před grilováním maso vyjměte z lednice a po 3 až 4 kusech napíchejte na špejle.
7) Za stálého otáčení a potírání zbylou marinádou (z mísy) grilujte zhruba dvanáct minut pěkně dozlatova.

Podávejte pokapané citronovou šťávou.

Tip do kuchyně

 

Jako přílohu doporučujeme podávat kus dobrého pečiva.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj