×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Kuřecí špízy na bulguru
40 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká ,

Kuřecí špízy na bulguru

Co budu potřebovat

100 g bulguru ABio
sůl, pepř
1 lžička mletého koriandru
2 kuřecí prsa AQ, nakrájená na kostky velikosti sousta Nyní v akci
2 kukuřičné klasy AQ Nyní v akci
1 červená cibule, nakrájená na tenká půlkolečka
6 cherry rajčátek AQ, přepůlených
1 hrst čerstvé bazalky, nasekané
1 lžíce bílého vinného octa
1 lžíce slunečnicového oleje Nyní v akci

Jak na to?

1.Bulgur nasypte do mísy, přelijte vroucí vodou, přikryjte potravinářskou fólií a nechte patnáct minut stát, aby změkl. Půl lžičky soli smíchejte s koriandrem a pepřem a směs vetřete do kuřecího masa a napíchejte ho na špejle.
2.Kukuřici povařte deset minut ve vroucí vodě a pak zrna odřízněte od tuhé části klasu. Promíchejte bulgur, přidejte kukuřici, cibuli a rajčata a podle chuti osolte a opepřete. V malé misce smíchejte bazalkové lístky, ocet a olej. Špízy opečte tři až čtyři minuty pod horkým grilem. Servírujte s bulgurem, pokapané bazalkovým dresinkem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj