×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Kuřecí špízy
90 minut , Předkrm , Střední náročnost , Česká , Chuťovky ,

Kuřecí špízy

Co budu potřebovat

2 stroužky česneku
80 ml medu
125 ml tmavého piva
1 lžička mleté papriky
½ lžičky Dijonské hořčice
60 ml sojové omáčky
¼ lžičky pepře
6–8 kuřecích stehenních řízků Nyní v akci
1 lžíce olivového oleje Nyní v akci
2 šalotky
olivový olej Nyní v akci
koriandr

Jak na to?

V malé míse smíchejte rozmačkaný česnek, med, tmavé pivo, mletou papriku, Dijonskou hořčici, sójovou omáčku a pepř. Pak přidejte kostičky kuřecího masa a dejte aspoň na 1 hodinu marinovat, ideálně přes noc. Vyjměte maso z marinády a napíchejte ho na dřevěné jehlice (asi hodinu máčené ve vodě). Marinádu uschovejte.
V pánvi na středním plameni rozpalte olej, přidejte jemně nasekané šalotky a opékejte je asi 5 minut. Pak přidejte marinádu a vařte za občasného míchání asi 10 minut, aby vše krásně zhoustlo. Vzniklou glazurou potřete špízy a grilujte je asi 10 minut. Otáčejte a potírejte každé 2–4 minuty. Podávejte posypané nasekaným koriandrem.
Tip - Pivní marináda je pro maso na špízy skvělá.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj