×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Kuřecí špíz s bramborem a rajčatovou salsou
30 minut , Hlavní chod , Nízká náročnost , Italská , Pro gurmány , Něco lehkého , Grilování ,

Kuřecí špíz s bramborem a rajčatovou salsou

Co budu potřebovat

800 g brambor AQ Nyní v akci
sůl
500 g kuřecích stehenních řízků AQ Nyní v akci
80 ml olivového oleje Nyní v akci
250 g cherry rajčat AQ
50 g kaparu v soli
55 g černých oliv Nyní v akci
1 stroužek česneku AQ
hrst hladkolisté petrželky
60 ml červeného vinného octa

Jak na to?

1) Brambory oloupejte, nakrájejte a dejte do studené osolené vody. Přiveďte k varu a vařte 15 až 20 minut doměkka.

2) Mezitím kuřecí maso nakrájejte na kousky a napíchejte na jehlice nebo špejle, osolte, opepřete a potřete olivovým olejem. Z obou stran ogrilujte nebo opečte na pánvi zhruba 5 minut doměkka.

3) Cherry rajčata pokrájejte a v míse smíchejte s kapary, olivami, česnekem, petrželkou a octem. Dle chuti osolte a opepřete.

4) Brambory sceďte a rozdělte na talíře. Navrch dejte maso a přelijte rajčatovo-olivovou salsou. Ihned podávejte.

Tip do kuchyně

 

Další inspiraci naleznete v našem článku Pod pokličkou italské kuchyně.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj