×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Kuřecí prstíky
30 minut , Hlavní chod , Střední náročnost ,

Kuřecí prstíky

Co budu potřebovat

500 g kuřecích prsních řízků
10 g vaječné náhrady
240 ml podmáslí bez laktózy
1 lžička sušeného česneku
120 g obalovací směsi Albert
50 g strouhanky ze světlých plátků
1 lžička kypřicího prášku
olej na smažení Nyní v akci
Na dip: 250 ml zakysané smetany,
1 drcený stroužek česneku,
nakrájená pažitka, petrželka a bazalka,
sůl a pepř

Jak na to?

Maso nakrájejte na 1 cm široké proužky. Vaječnou náhradu prošlehejte se 40 ml vody, přidejte podmáslí a česnek a směsí přelijte kuřecí maso. Uložte na 2 hodiny do chladničky. V uzavíratelném sáčku smíchejte obalovací směs, strouhanku a prášek do pečiva. Kuřecí proužky nechte okapat a vložte je do sáčku. Sáčkem důkladně zatřepejte. V pánvi rozpalte olej a v menších dávkách smažte kuře asi 4–5 minut. Hotové pokládejte na papírové utěrky. Podávejte s dipem smíchaným z uvedených surovin.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj