×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Kuřecí prsa se slaninou a kapustičkami s polentou
30 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká , Z plechu , Pečení ,

Kuřecí prsa se slaninou a kapustičkami s polentou

Co budu potřebovat

4 kuřecí prsa AQ Nyní v akci
4 plátky slaniny AQ Nyní v akci
olivový olej Nyní v akci
1 cibule AQ
40 g mandlových špalíků
2 stroužky česneku
1 lžička strouhané citronové kůry
250 g kapustiček
500 ml mléka AQ Nyní v akci
175 g instantní polenty
sůl
pepř

Jak na to?

Hledáte inspiraci pro váš oběd? Vyzkoušejte tradiční kuřecí prso s netradiční přílohou, kterou je polenta.

1) Troubu předehřejte na 200 °C.

2) Každý kus masa obmotejte jedním plátkem slaniny.

3) Pánev zlehka potřete olejem a z obou stran na něm opečte kuřecí balíčky.

4) Pak je vyskládejte na plech a 10 minut je dopečte.

5) Do pánve přidejte malinko oleje, vsypte cibuli a asi 3 minuty ji opékejte.

6) Přidejte mandle, česnek a citronovou kůru a opékejte další 2 minuty.

7) Nako­nec vsypte nastrouhané kapustičky a opékejte dalších 5 minut. Podle chuti osolte a opepřete.

Nyní si připravte polentovou kaši:
8) Na kaši nalijte mléko do hrnce, přilijte k němu 500 ml vody a přiveďte k varu.

9) Snižte plamen, vsypte polentu a za stálého míchání vařte asi 6 minut. Dochuťte solí.

10) Polentu rozdělte na talíře, navrch dejte kuřecí maso a zasypte kapustičkami.

Tip do kuchyně

 

Polentu můžete také nahradit klasickou bramborovou přílohou, jako je kaše, vařené brambory nebo opékané brambory.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj