×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Kuřecí prsa na červeném víně
30 minut , Hlavní chod , Střední náročnost ,

Kuřecí prsa na červeném víně

Co budu potřebovat

kuřecí prsa s kůží Nyní v akci
čerstvé houby dle vlastního výběru
toastový chléb
cibule
plátky slaniny Nyní v akci
červené víno
máslo
rajčatový protlak Nyní v akci
cukr Nyní v akci
kuřecí vývar
olivový olej Nyní v akci
sůl, pepř
petrželka

Jak na to?

Kuřecí prsa z obou stran osolíme a opepříme a na olivovém oleji opečeme, nejprve kůží dolů. Mezitím v kastrůlku opečeme nasekanou cibulku a nakrájenou slaninu, přihodíme k ní čerstvé houby. Dochutíme pepřem a necháme orestovat. Plátky toastového chleba zbavíme kůrky a v pánvi u kuřecích prsou je opečeme dozlatova, ještě teplé je obalíme v nasekané petrželce. Vyndáme také opečená kuřecí prsa a necháme je stranou oddechnout. Do stejné pánve, kde se restovalo kuře, nalijeme asi tak 2 dl červeného vína a necháme vyvařit.

Vedle v kastrůlku rozehřejeme kousek másla a vmícháme k němu lžíci rajčatového protlaku. Přisypeme také lžíci cukru, zalijeme troškou kuřecího vývaru a povaříme. Jakmile je víno odvařené, přilijeme do něj také trošku vývaru, promícháme a celé vlijeme do kastrůlku s rajčatovým protlakem. Podle chuti dosolíme a přidáme pepř. Omáčku stáhneme z tepla a vhodíme do ní kousek másla. Promícháme.

Na talíř naservírujeme opečené plátky toastového chleba, vedle položíme kuřecí prsa a omáčku z červeného vína nalijeme kolem nich. Přidáme hromádku orestovaných hub se slaninkou.

 

Zdroj: FTV Prima
Recept připravil Zdeněk Pohlreich

Polhreich_Albert

Další recepty se Zdeňkem Pohlreichem najdete zde.

 

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj