×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Kuřecí plátky s houbovou omáčkou
30 minut , Hlavní chod , Nízká náročnost , Česká ,

Kuřecí plátky s houbovou omáčkou

Co budu potřebovat

1 lžíce olivového oleje Nyní v akci
4x 200g kuřecí prso Nyní v akci
sůl
200 g žampionů
1 stroužek česneku
180 ml smetany ke šlehání
60 ml kuřecího vývaru
zelené fazolky Nyní v akci
mrkev

Jak na to?

1. Olej rozpalte v pánvi, přidejte maso a z obou stran ho 3–4 minuty opékejte. Pak ho vyndejte z pánve, osolte ho a udržujte teplé. Naopak do pánve dejte plátky hub a zhruba 3 minuty je opékejte dohněda.
2. Pak vmíchejte česnek, smetanu a vývar a přiveďte k varu. Vařte asi 4–5 minut nebo do zhoustnutí. Podle chuti dosolte.
3. Do pánve vraťte maso a společně prohřejte. Podávejte spolu s vařenými fazolkami a mrkvičkou.
Tip - Kuřecí maso s omáčkou můžete podávat na jakékoliv vařené zelenině - třeba brokolici nebo kukuřičném klasu.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj