×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Kuřecí pilaf
45 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Orientální ,

Kuřecí pilaf

Co budu potřebovat

2 lžíce olivového oleje Nyní v akci
500 g kuřecích stehenních řízků AQ Nyní v akci
25 g mleté skořice
2 lžíce mletého kmínu
1 lžíce medu Nyní v akci
1 citron Nyní v akci
1 cibule
2 stroužky česneku
200 g rýže basmati AExc Nyní v akci
380 ml zeleninového vývaru
40 g rozinek Nyní v akci
2 mrkve ABio
1 pomeranč AQ Nyní v akci
plátky mandlí Nyní v akci
mátové lístky
jogurt Nyní v akci

Jak na to?

Jednu lžíci oleje rozehřejte v pán­vi, pak přidejte kuřecí maso. Můžete ho nakrájet na menší kousky anebo rozemlít. K masu přidejte skořici a kmín a opékejte ho, dokud zcela nezezlátne a není uvnitř hotové. Pak přidejte med, promíchejte a pak přendejte do mísy, zakápněte šťávou vymačkanou z citro­nu a udržujte teplé. Do pánve dejte zbývající olej, vsypte cibuli a česnek a za stálého míchání opékejte 5–6 minut. Přidejte rýži, pro­ míchejte, aby se obalila tukem a cibulí, pak vlijte vývar, zmírněte oheň a nechte probublávat 15 minut. Rozinky přelijte horkou vodou a nechte je 5 minut stát. Do pánve k rýži přidejte mrkev, jemně nastrouhanou kůru z pomeranče, oka­pané rozinky a přiklopené nechte chvíli podusit. Nakonec vmíchejte opečené maso. Podávejte s plátky mandlí a lístky máty. Vedle v mističce nabídněte rodině nebo hostům jogurt.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj