×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Kuřecí enchiladas
60 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Mexická , Pro gurmány ,

Kuřecí enchiladas

Co budu potřebovat

8 pšeničných tortill AQ
340 g vařeného kuřecího masa Nyní v akci
300 g strouhaného eidamu
2 lžíce rozmačkaných nakládaných papriček jalapeno
hustá zakysaná smetana AQ
lístky koriandru
Na omáčku:
1 lžíce olivového oleje ES Nyní v akci
1 malá cibule
1 stroužek česneku
1⁄4 lžičky chilli
2x 400g plechovka rajčat AQ
1 lžička čerstvé limetkové šťávy Nyní v akci
sůl
pepř

Jak na to?

Nejprve udělejte omáčku: ve středně velkém rendlíku rozpalte olej, přidejte cibuli a 4 minuty opékejte. Poté přidejte česnek i chilli a opékejte dalších 4–5 minut. Poté do hrnce vyklopte obě plechovky rajčat a přilijte 125 ml vody. Osolte a opepřete, přiveďte k varu, poté snižte plamen, promíchejte, vetší kusy rajčat rozmačkejte zadní stranou lžíce a nechte 15–20 minut probublávat. Přidejte limetkovou šťávu a omáčku dochuťte solí a pepřem. Troubu předehřejte na 200 °C. Na pánvi nasucho opečte tortilly – asi 10–15 sekund z každé strany. Na tortilly poté postupně rozdělte kuřecí maso a 200 g sýru a rozmačkané jalapeno papričky a těsně je zarolujte. Pak je vyskládejte do vymazané zapékací nádoby o rozměrech asi 22 x 33 cm, přelijte omáčkou, zasypejte zbylým sýrem a pečte, dokud se sýr neroztaví, tedy okolo 10 minut. Podávejte se zakysanou smetanou, posypané koriandrem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj