×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Kuřecí čtvrtky marinované v podmáslí
60 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká ,

Kuřecí čtvrtky marinované v podmáslí

Co budu potřebovat

4 kuřecí čtvrtky
sůl, pepř
500 ml podmáslí
3 stroužky česneku, rozmělněné
1 lžička mletého chilli
1 lžička třtinového cukru
jarní cibulka a chilli paprička na ozdobu

Jak na to?

Kuřecí čtvrtky omyjte, osušte a buď je nechte v celku, nebo naporcujte na menší díly – jak je vám příjemné.
Maso ze všech stran osolte a opepřete a dejte do hlubší zapékací mísy. Podmáslí promíchejte s rozmělněným česnekem, chilli a cukrem, marinádou přelijte kuře.
Dejte na 24 hodin do chladničky, pak vyndejte, nechte dojít pokojové teploty a poté pečte 25–30 minut v troubě vyhřáté na 200 °C. Podávejte ozdobené kolečky jarní cibulky a chilli papričky.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj